Environmental

Een kleinere impact op het milieu draagt op een positieve manier bij aan het succes van medische gebouwen en ruimten.

ONZE ROL

Onze rol in de waardeketen

Ons doel is een bouwproces zonder afval. Hier ziet u hoe we dat doen in het hele proces van modulair bouwen.

 
ONZE DOELEN

Environmentaldoelen 2030

 

CO2-neutraal*


Monostromen (recyclestromen): 80%


Daiwa House Modular Europe: 80% eigen energieopwekking

Projecten: energieneutraal


*Scope 1 en 2 (Scope 3 hangt af van de ontwikkelingen in de CO2-opslag in biomaterialen).

“Klimaatverandering is een van de urgentste maatschappelijke problemen en we moeten nog beter ons best gaan doen om de doelen van het klimaatakkoord van Parijs te halen. Daiwa House wil voor 2030 klimaatneutraal zijn. Innovatie en partnerschappen zijn cruciaal in het bereiken van dat doel.”


Simone van Wijk
Hoofd Duurzaamheid

Opdracht voor modern nieuw laboratorium

In Elst bouwt Medexs een nieuw, modern laboratorium met de naam Dicoon (diagnostiek combinatie oost-Nederland). Hier brengen Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hun laboratoria voor medische microbiologie, immunologie, klinische chemie en klinische farmacie samen. Met de bouw van dit nieuwe laboratorium zet Dicoon in op duurzaamheid. Er wordt circulair en modulair gebouwd. De onderdelen worden prefab geproduceerd, zodat vervoersbewegingen worden beperkt. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2-uitstoot en zuiniger gebruik van grondstoffen. Het nieuwe laboratorium opent in de tweede helft van 2023 de deuren.

Duurzaamheid voor milieu, maatschappij en bedrijfsvoering

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan alleen het milieu. We dragen zorg aan onze planeet, de maatschappij en onze relaties met stakeholders. Lees meer over onze ESG thema’s.

Social

We leveren innovatieve, modulaire woningen en dragen zo bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen zoals het woningtekort.

Governance

We werken volgens de hoogste ethische en bestuurlijke standaarden en dat maakt ons een betrouwbare partner voor de partijen waar we mee samenwerken

Daiwa ESG Rapport 2021

Zojuist gepubliceerd: Het complete overzicht van onze prestaties in 2021 en de doelen voor 2030 en daarna. Lees het ESG-verslag online.