Wandsysteem

Modulair cleanroom wandsysteem

Cleanroomwanden zijn er in diverse systemen waarin materialen en afwerkingsniveaus verschillen. Een cleanroomwand wordt veelal opgebouwd uit modules waardoor wand-, glas- en toegangsmodules onderling vaak uitwisselbaar zijn.

Door de modulaire opbouw gaat de montage van onze cleanroomwand relatief snel. Ook het eventueel uitwisselen van modules in bestaande cleanrooms kan snel plaatsvinden.

Staal of HPL

ECOS wandsysteem (STAAL)
ECOS GmbH is de fabrikant van diverse cleanroomsystemen. Als producent van stalen cleanroom wand- en plafondsystemen heeft Ecos de mogelijkheid alle mogelijkheden om technische inbouwcomponenten te integreren in wanden of plafonds.

ECOS is het product voor nieuwbouw- en renovatieprojecten waar hygiëne, vloeistofdichtheid en/of isolatie van verwerkingsruimten belangrijk zijn. De gehele cleanroom kan worden afgebouwd met prefab  ECOS-systemen. Onze systemen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen zodat onze afbouwproducten voldoen aan de HACCP-richtlijnen.

Medexs wandsysteem (HPL Volkern)
Dit HPL ((High Pressure Laminate)) wordt aan de metal stud wanden bevestigd door middel van ons lijmsysteem of het haaklatten systeem. De platen worden aangebracht met een naad van 5 mm. De platen worden aangebracht vanaf een plinthoogte 100 mm en tot 100 mm boven het plafond. Onderling worden de volkern platen afgekit door middel van een speciale cleanroom siliconen kit.