Persbericht: Ziekenhuizen bundelen krachten en bouwen nieuw laboratorium in Elst

14 jun 2022

Op maandag 13 juni is de bouw gestart van het nieuwe laboratorium in Elst, waarin Rijnstate, Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hun laboratoria voor medische microbiologie en immunologie, klinische chemie en klinische farmacie samenbrengen. De nieuwe laboratoriumorganisatie heet Dicoon.

Onlangs tekenden Dicoon, bouwcombinatie Medexs en technisch leverancier Unica de contracten voor de realisatie. Het nieuwe laboratorium gaat ruimte bieden aan integrale diagnostiek voor de hele regio Midden- en Zuid-Gelderland.
“Een mooie stap in samenwerking tussen ziekenhuizen, maar vooral een gezonde stap in de richting van onze patiënten”, reageert bestuurder van Dicoon, Harjan van Dam. “Zo houden we de diagnostiek betaalbaar en efficiënt. We kunnen meer capaciteit bieden, tegen aanvaardbare kosten.”
“Met de bouw van dit nieuwe laboratorium zet Dicoon in op duurzaamheid”, zegt directeur Jos Lans van bouwcombinatie Medexs. “We bouwen circulair en modulair. De onderdelen worden prefab geproduceerd, zodat we vervoersbewegingen kunnen beperken. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2 -uitstoot en daarnaast gaan we zuinig om met het gebruik van grondstoffen.”

Het nieuwe laboratorium opent in de tweede helft van 2023 de deuren.

Een duurzaam thuis voor iedere doelgroep. Een van onze adviseurs spreken?

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze toekomstige nieuwsbrief via de contactpagina